12 Mart 2014 Çarşamba

Koh Samui'de nerede kalınır?

Tayland'ın en cool ve popüler turist merkezlerinden biri olan cennet Koh Samui Adası bütçesi dar turistten süper zengin turiste uzanan geniş yelpazedeki cüzdan ve zevklerin hepsine güzel bir tatil olanağı sunan harika bir tatil adası. Kendine has ve oldukça rahat bir atmosfere sahip olan adada tropik bir tatil adasından bekleyeceğiniz plajlar, deniz, dalış noktaları, su sporlarının yanısıra, Tayland'ın renkli gece hayatını, yemeklerini ve konukseverliğini de bulabilirsiniz.

Tropik muson iklimine sahip Koh Samui adasında yılın her ayı yaz. Koh Samui'ye gitmek için en güzel zaman ise Aralık - Şubat arasındaki görece serin, az yağmur yağan, denizin ve rüzgarın daha durgun olduğu üç ay. Bu zaman aynı zamanda Türkiye'de kışa denk geldiğinden oldukça zevkli bir "kış" tatili anlamına geliyor. Fakat bu yüksek sezonun fiyatlara ikiye katlanma olarak yansıdığını da belirtelim.

Koh Samui'de nerede kalınır sorusuna cevap aranırken asıl sorlması gereken soru hangi Koh Samui otelinde ya da resortunda kalınırdan ziyade hangi Koh Samui plajında kalınır olmalı. Eğer hem tropik ada tatili yapayım hem de Tayland'ın meşhur gece hayatına dalayım diyorsanız adresiniz Chaweng ve Lamai Plajları. Eğer ben hareketten uzak olayım, huzur dolayım diyorsanız Mae Nam ya da adanın gğney sahili size göre.Neyse biz bu yazıda Koh Samui'nin turistlere hitap eden belli başlı plaj ve bölgelerini tanıtacağız. Siz bölgelerle ilgili linkleri takip ederek konaklama detaylarına bakabilirsiniz.

Koh Samui Haritası ve belli başlı Koh Samui Plajları. Koh Samui'de kalacak yer
arıyorsanız otelden önce hangi plajda kalmak istediğinize karar verin.
Chaweng Plajı

Chaweng Plajı Koh Samui Adası'nın en büyük plajı ve en gelişmiş bölgesi. Adanın doğu sahilinde yer alan plaj hem her türlü plaj, deniz ve deniz sporlarını bulabileceğiniz hem de restoran, bar, gece klübü, dükkan gibi medeniyet tesislerinin en yoğun olduğu bir bölge. Koh Samui gece hayatı da çoğunlukla burada. Koh Samui'nin Red Light District'i ile beraber. Aynı zamanda en çok otel, resort ve spa seçeneğini de Chaweng'de bulacaksınız.

Chaweng Plajı bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Samui Chaweng Plajı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Koh Samui Chaweng Beach
Koh Samui Adası - Chaweng Plajı
Lamai Plajı

Koh Samui'nin Chaweng'den sonraki en gelişmiş bölgesi, Chaweng'in hemen güneyindeki Lamai Plajı. Bir zamanlar backpackerların cirit attığı ve bol bol ucuz konaklamanın bulunduğu bu cennet köşe bugün her ne kadar Chaweng'den daha sessiz sakin olsa da son zamanlarda lüks resortlarla, trendi kafe ve restoranlarla dolmaya başladı. Geçmişe göre gece hayatı ve alışveriş olanakları da daha iyi. Wat Khunaram ve Büyükbaba Büyükanne Kayaları (the Grandma and Grandpa rocks) da Lamai'den kolayca ziyaret edilebilecek turist atraksiyonları.

Lamai Plajı bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Samui Lamai Plajı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Koh Samui Lamai Plajı
Koh Samui Adası - Lamai Plajı
Bophut

Ko Samui'nin kuzey sahillerindeki Bophut iki bölgeden oluşuyor: Büyük Buda ve Maenam Plajı arasında kalan Bophut Plajı ve iiy korunmuş Balıkçı Köyü (Fisherman's Village) Oldukça güzel olan bu köy, eski ahşap Çin evleri ve balıkçı tekneleri ile tam fotoğraf meraklılarına göre. Bu güzel mekanda bolca otel ve resort bulmanız da mümkün.

Bophut bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Samui Bophut otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Ko Samui Bophut Plajı
Koh Samui Adası - Bophut Plajı
Maenam Plajı

Uzun ve güzel bir plaj arayan turistlerin en iyi alternatiflerinden biri olan Maenam Plajı, Chaweng ve Bophut'un kuzeyinde tam bir cennet. Eğer yolunuz Koh Phangan'a düşecekse, Dolunay Partisi ile ünlü bu adaya giden tekne buradan kalkıyor.

Maenam Plajı bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Samui Maenam Plajı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Maenam Beach
Samui Adası - Maenam Plajı
Doğu ve Güney Plajları

Adanın standart turist mekanlarından uzakta, sessiz ve sakin bir tropik tatil arayanların bakması gereken doğu ve güney plajları küçük plajlarla, kayalık koylarla bezeli, doğası pek bozulmamış bölgeler. Güneyde Hua Thanon, Laem Set ve Thong Tanote gibi görece el deymemiş plajlar ve ilginçtir, Koh Samui'nin bazı en lüks otel, villa ve resortlarını bulacaksınız.

Doğu ve güney plajları otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Samui Chaweng Noi Beach otelleri,Coral Cove otelleri and Hua Thanon beach otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

A Koh Samui villa near Chaweng Noi Beach
Chaweng Noi Beach  civarında tipik bir Koh Samui villası
Koh Phangan ve Koh Tao

Koh Phangan, dünyaca ünlü çılgın full moon party ile meşhur. Buraya gidenlerin çoğu da bu parti için gidiyor. Ama ada aslında bundan fazlasını da sunmakta. Koh Samui'nin hemen kuzeyinde yer alan Koh Phangan çok güzel kumsallara, tropik ormanlara ve modern otellere ship, kendi başına bir turist destinasyonu aslında. Eğer daha da uzak, daha da sessiz bir ada arıyorsanız Samui ve Phangan'dan da küçük Koh Tao (Kaplumbağa Adası) tam size göre. Koh Tao aynı zamanda Tayland'ın en güzel skuba dalış mekanlarından biri.

Bu adalardaki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Koh Phangan otelleri ve Koh Tao otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Welcome to Koh Phangan!
Gece, Koh Phangan ve Full Moon partisi!
Şimdi bir de çeşitli bütçe ve zevklere göre Koh Samui otel tavsiyesi verelim.

Koh Samui'nin en iyi lüks otelleri

Banyan Tree Samui
Banyan Tree Samui  Lamai Plajının bembeyaz kumlarının hemen yanı başında bulunan Banyan Tree Samui tropik ada tatilinde arayabileceğiniz tüm lüks konaklama özelliklerine sahip: eşsiz bir manzara, bembeyaz kumlarıyla bir plaj, tertemiz bir deniz ve yemyeşil bir ormanın içinde denize tepeden bakan bir tepede basamak basamak yükselen lüks villalar.

W Retreat Koh Samui Otel
W Retreat Koh Samui Otel  W Retreat Koh Samui Otel Wow faktörünü 5 yıldızlı 7 çeşit villa ile farklı bir boyuta taşıyor: 163 metrekare Jungle Oasis'ten 892 metrekarelik Extreme Ocean Haven villalara lüks tropik otel kategorisinin en iyilerinden bu otel, SPA tesisleri, restoranı ve Tayland'ın en iyi villalarının olmazsa olmazı denize tepeden bakan muhteşem manzarası ile "hayatta bir kere" kalmak lazımlardan.

Vana Belle A Luxury Collection Resort Koh Samui
Vana Belle A Luxury Collection Resort Koh Samui  Koh Samui'nin dünyaca ünlü Chaweng Plajına yakın güzel bir koyda konuşlanmış olan Vana Belle A Luxury Collection Resort Koh Samui şahane bir plaj, manzara, lüks odalar ve tesisleri ile muhteşem bir tatil imkanı sunuyor.




Koh Samui'ye nasıl gidilir? / Koh Samui Uçak Bileti

Koh Samui'ye uçmak için Bangkok'a gitmeniz gerek. Örneğin Qatar Airways İstanbul ve Ankara'dan Doha aktarmalı olarak Bangkok'a uçuyor. Havayollarının Uzak Asya'ya uçuşları genelde görece ucuz ve uçuş kalitesi de oldukça yüksek. Qatar Airways İstanbul Atatürk Havaalanından olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen'den ve Ankara'dan da kalktığı için İstanbul Anadolu Yakası ve yakın şehirlerden ve Ankara'dan ortadoğu ve Asya'ya uçmak için iyi bir alternatif.

En son Bangkok uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Koh Samui'nin en iyi butik otelleri

Zazen Boutique Resort
Zazen Boutique Resort Koh Samui  Plajın dibinde ve yemyeşil bir bahçede konuşlanmış denize nazır bungalov konaklaması sunan  Zazen Boutique Resort tropik cennet hissini en iyi yaşatabilen otellerden biri. Servisi, yemekleri ve temiz tesisleri ile doğayla oldukça uyumlu bir otel aynı zamanda.

MAI Samui Beach Resort & Spa
  Muhteşem plaj ve deniz manzarasına sahip 97 odalı MAI Samui Beach Resort & Spa Koh Samui'nin batı kıyılarının altın renkli kumları ile meşhur Laem Yai Plajının yanı başında. 5-yıldızlı odalarının yanında, 2 adet havuzu, restoranları, SPA tesisleri, club lounge ve tenis kortları ile ihtiyacınız olabilecek herşeye sahip.

Akaryn
  Akaryn Koh Samui'nin sunduğu 5-yıldızlı otellerin en iyilerinden. Çeşitli lüks villa konaklama imkanı sunan bu otel tertemiz özel bir plaja sahip.

Koh Samui'nin en iyi plaj tatil köyü ve villaları

Pavilion Samui Boutique Resort
  Birbirinden güzel 69 suit odaları ve villaları Pavilion Samui Boutique Resort modern Thai stili ile inşaa edilmiş muhteşem otel 2009 yılında restorasyon geçirmiş.

Hansar Samui Resort
  Hansar Samui Resort  müşterilerinden kusursuz derecesi alan muhteşem bir otel. Havaalanına 10 dakika mesafedeki Bophut Plajında bulunan 5-yıldızlı otel meşhur Fisherman’s Village'e (Balıkçı Köyü) yürüme mesafesi uzaklığında. Tüm odalarının deniz manzaralı olduğu bu tatil köyünün devasa bir de yüzme havuzu var.

SALA Samui Resort & Spa
  SALA Samui Resort & Spa delüks havuzlu villa tipi konaklama sunan 5-yıldızlı bir otel. Koh Samui'nin kuzey doğusunda Choengmon Plajında konuşlu otel meşhur Fisherman’s Village'e (Balıkçı Köyü) yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder